21 jan Sparkling Rosemary (med rosmarinsirap)
Låt oss experimentera lite idag.
Vi ska göra en enkel rosmarinsirap och den blir sedan den perfekta ingrediensen till veckans cocktail!
Vad du behöver för att göra den enkla rosmarinsirapen:
32g rosmarin (bara bladen)
125 g socker
125 ml vatten
Vad du behöver för cocktailen:
30 ml torr gin (välj gärna alkoholfri gin, ex John Ross Pioneer)
30 ml torrt vitt vin
30 ml färsk rosmarinsirap
30 ml färsk citronsaft
200 ml Soda Vatten
Och hur du gör:
För att göra Rosemarinsirap – lägg vattnet, sockret och rosmarinbladen i en liten kastrull. Koka upp under omrörning tills sockret löses upp och låt sedan sjuda i 1 minut. Ta sedan bort från värmen och låt sirapen dra i ca 45 minuter. Häll slutligen sirapen i en glasburk genom en sil för att ta bort rosmarinbladen och låt svalna. Sirapen ska ha en ljus gyllene färg!
Att göra cocktailen – Fyll ett vackert glas med is och tillsätt gin, citronsaft och din Rosemarinsirap. Rör om innan du fyller på med Club Soda. Garnera med en rosmarinkvist och citronsklyfta.
Sätt dig bekvämt och njut!
Inga kommentarer